Kodune hooldus on kindlasti väga olulisel kohal, et tagada seadme järjepidev töö ning pikem eluiga. Selleks tasub kasutada õigeid hooldusvõtteid ning kindlasti investeerida kvaliteetsetesse varuosadesse. Mõned näited, mida toob kaasa ebasobivate varuosade kasutamine:



  1. Ketiõli. Näiteks on kasutatud kvaliteetse õli asemel vana mootoriõli. See aga ei määri piisavalt hästi, mis omakorda kulutab kiiremini läbi ka juhtplaadi. 
  2. Filtrid. See on asi, mida ei tasu järelturult soetada. Väikeseid pragusid ei pruugi silmaga koheselt näha. Nendest aga liigub saepuru edasi karburaatorisse. See omakorda tekitab olulisi probleeme ka mootori töös. 
  3. Juhtplaat. Vale firma juhtplaat või lihtsalt ebasobiv mõõt võib tekitada samuti paksu pahandust. Õlitusavad on juhtplaatidel erinevate kohtade peal. Pigem kiputakse panema külge liiga pikki juhtplaate, mis saele ei vasta. Nõrgemal sael koormab liialt pikk juhtplaat mootorit ning vähendab tublisti eluiga. 
  4. Saekett. Ka siin tasuks valida uus kett, mitte järelturult saadud variant. Juba kasutatud ketid venivad kiiremini välja ning hakkavad kulutama tähikut ja juhtplaati. Järjekordselt tekitatakse masinale oluliselt rohkem kahju ning mõned säästetud eurod siin lõppkokkuvõttes toovad kulu juurde.

Kokkuvõtteks - tunne oma masinat ning hoia oma kulud kontrolli all kvaliteetsete tarvikute ja varuosadega!