Korraliku mootorsae ostu võiks võtta kui investeeringut. Suur väljaminek peab end igal juhul õigustama. 

Kuid asjad, millega tööd tehakse ka kuluvad. Seega nõuavad masinad korralikku hoolt, et tööd teha mitmeid aastaid. Profikeskuse hooldusspetsialist Andres Tretjakov annab viis soovitust!


  1. Kanna oma sae eest hoolt! Püüa võimalikult vähe oma saagi laenata “igale naabrile”. Miks? Igal kasutajal on oma käekiri ning iga masin käitub pisut erinevalt. Saeomanik suudab tuvastada kahtlaseid helisid ning kummalist käitumist ning vastavalt sellele ka reageerida. Võõras ei pruugi tekkivat probleemi kohe märgata ning nii võib väike probleem kasvada kulukaks remondiks.
  2. Peale igat saagimist tuleb saag puhastada ning üle vaadata! Kontrolli üle kuluosad, et need oleksid terved ning toimivad. Puhasta saag pintsliga üle, et kõik osad oleksid nähtavad. Hea oleks ka kett uueks korraks juba ära teritada.
  3. Vii saag autoriseeritud hooldaja juurde vähemalt kord aastas. Kodus ei pruugi alati märgata probleeme, mida oskab näha mehaanik töökojas. Hooldada on odavam kui remontida!
  4. Kasuta kvaliteetseid varuosi - filtrid, küünlad, ketid, juhtplaadid, kütus, ketiõli. Ikka selleks, et tagada masina pikk kasutusiga.
  5. Kui tekib kahtlusi - masin teeb kummalist häält, midagi logiseb või mootorsaag käitub kummaliselt - vii oma masin ülevaatusele. Varajane veatuvastus on oluliselt odavam kui hiljem näiteks kogu mootor/masin välja vahetada. Varajane remondikulu on kindlasti rahakotisõbralikum.