STIHLi tootevalikusse lisandunud esimene tõeline profi akusaag võimaldab nüüdsest Tartu Maratoni rajameistril, Assar Kütil, saetööd teha veelgi mugavamalt ja kindlasti ka keskkonnasäästlikumalt. Parim rajameister töötab parimal suusarajal uusima tehnikaga!

Lumevaip on nii paks, et rajamasinad on esimesed tiirud teinud ja paljudes kohtades on suurepärased suusarajad juba sees. Tartu Maratoni rajameister Assar Kütt alustas tänavust rajaettevalmistust aga uusima tehnikaga. Lisaks suusajälje lõikamisele, vajab suusarada ka pidevat aastaringset hooldust peale kasvava looduse tõttu. Nüüd on rajameistril lisaks tipptasemel rajamasinale kasutada ka tipptasemel STIHLi akusaag MSA 300, millega saab suuremad ja väiksemad raie- ja hooldustööd mugavalt ära teha.

Sügisest STIHLi tootevalikusse lisandunud PRO seeria akusaag esimene profisaag, mis mõeldud metsatöödeks, haljastusspetsialistidele ja maastikukujundajatele. Tartu Maratoni rajahooldustööd on kindlasti selle sae jaoks nagu loodud. Võimas 3.0 kW  mootor tagab suure jõudluse. Selle mootorsae jaoks on välja töötatud uus laminaattehnoloogial põhinev võimas akusüsteem STIHL AP 500 S, millega saavutatakse keti kiiruseks kuni 30 m/s. Selleks, et töötada võimalikult tõhusalt, saab valida kolme erineva töörežiimi vahel. Väiksemad saagimistööd ja hoolduslõikused saab teha ECO režiimil, rasketes oludes töötamiseks saab sae lülitada täisvõimsusele.

Uus saag on suurepärane lahendus rajamasinasse. "Kuna tööpäevad on pikad ja suuremate lumesadudega võib rajale murduda mitmeid puid, siis oluline on võimsus ja aku vastupidavus. Eriti hea on see, et akut saab laadida ka rajamasinas. Lisaks on masinas soe ja pole hirmu, et krõbetate külmakraadidega aku pidevalt külmas oleks" sõnas Kütt.

Väike keskkonnasäästu aspekt on kogu lool veel juures. Nimelt on rajameistril kodus päikesepark ja tööpäeva lõpus laeb ta oma uue sae aku täis vaid päikese toodetud energiaga.