Andres kandideeris tehniku ametikohale seetõttu, et töö tundus huvitav. Lisaks oli tal olemas juba ka varasem kokkupuude tööriistadega, millele ta praegu Profikeskuses töötades igapäevaselt hooldust teostab. Ehkki kandideerides tal erilisi ootusi tööle ei olnud, siis vestlus praeguse ülemuse Aironiga kulges nii meeldivalt, et töökoha vahetus toimus sõna otseses mõttes päevapealt.

Andres ise usub, et soov õppida ja huvi tehnika vastu on kindlasti tehniku ametikohal suureks eeliseks. Kõik võimalused selleks on ettevõtte poolt loodud, olgu see siis koolituste või toetava meeskonna näol. Kasuks tuleb ka igasugune eelnev kokkupuude aia -ja metsatehnikaga. Selleks, et tehniku tööga hästi hakkama saada, ei pea olema tingimata erialase haridusega. Andres sõnab, et ka ise on võimalik väga palju ära teha. Saab vaadata varuosade programmi või iseseisvalt õppida. Lisaks toob ta eraldi välja äärmiselt olulise komponendi töös –  juhi, kes kuulab ning võimaldab ka töötajatel alati sõna sekka öelda. Kõikidele probleemidele leitakse koos lahendused.

Ka Paide Profikeskuse tehnik Aare toob välja töökeskkonna olulisuse. Aare, kes on ettevõttes töötanud pea 7 aastat, kirjeldab end järgnevalt: Ma olen maapoiss, poisipõlvest saati ise oma jalgrattad ning mootorrattad töökorras hoidnud.“ Huvi tehnika vastu sai Aare oma isalt, kellega koos juba väikse poisina mööda garaaže käidi. Õppinud autoremondilukksepaks, asus ta sellise töökoha otsingutele, kus saaks oma tehnikaalast huvi rakendada. Varasemad ametikohad ei suutnud pakkuda aga sellist töökeskkonda nagu seda on Profikeskuses. Oluline on ka tööriistade kvaliteet, millega töid teostad,“ usub Aare. Kõik vajalik on praegusel ametikohal tagatud ja nii on väga hea tööd teha. Aare jaoks on tähtis muuhulgas ka see, et ta saab end proovile panna lisaks tehniku tööle ka müügitöös.  Kõikvõimalikud koolitused on alati kasulikud,“ kutsub Aare ka teisi üles end arendama. Tema ise on saanud väga palju häid müügivõtteid just oma naiselt, kes peab müügijuhi ametit. Lõpetuseks ütleb Aare kuldsed sõnad: Müügitöös on oluline mõista kliendi vajadusi ja küsida õigeid küsimusi.“

Kaidi, Paide Profikeskuse müüjatar, sattus ettevõttesse tööle hoopis läbi oma kasuisa ja sõbra soovituse. Naine on pärit krossiga tegelevast suguvõsast ning raja ääres sisuliselt üles kasvanud, mistõttu otsiski ta sellist tööd, kus saaks kasutada ka oma tehnilist taipu. Kaidi kummutab müüdi nagu ei orienteeruks naised tehnika maailmas. Vahel teevad naised oma teadmistega meestelegi silmad ette ning kui esialgu oli klientidel eelarvamus, siis nüüdseks on Kaidi kõigile tõestanud, et tema tehniline taip on igati meestega võrdväärne. “Profikeskuses on tööjaotus välja kujunenud nii, et naised on müüjad ning mehed tehnikud ning see hoiab asjad tasakaalus. Meeskond toetab üksüht. Kui on valdkonna vastu huvi, siis ei ole takistusi ka õppimiseks, kuna Profikeskuses soositakse väga õppimist ja arenemist,” jagab Kaidi rahulolu oma töökeskkonna osas.

Haapsalu müüjatar Janete leidis tee Profikeskusesse läbi oma elukaaslase, kes oli juba varasemalt ettevõtte klient ning teadis teenindusest vaid häid sõnu rääkida.  Sarnaselt tehnik Andresega, käis ka Janetel töövahetus kibekiirelt kui sai kinnitust, et Profikeskuses suhtutakse töötajatesse mõistvalt. Murega ei jäeta üksi ja hoolitakse.  Kui töö on tehtud ning müügisaal korras, saab ka oma asjadega tegeleda. Elus tuleb ette ka ootamatusi. Kui vahel haigestub laps või on vaja endalgi arsti juurde minna, siis see ei ole Profikeskuses kunagi probleemiks. Kõigiga arvestatakse. Kui mure ausalt ära rääkida, siis leitakse ka üheskoos lahendused,” kiidab Janete juhi Kermo suhtumist.

Kõik meeskonna liikmed kiidavad juhte kui ühest suust. Ilma mõistvate ja toetavate juhtideta ei oleks ka töökeskkond selline nagu ta tänasel päeval Profikeskuses on.  Oma inimestest hoolitakse ja teineteist aidatakse alati. See on ka põhjus mistõttu julgevad nii Andres, Aare, Kaidi kui ka Janete Profikeskust tööandjana kõigile soovitada.