Facebook Pixel

Blogi

  1. Kevadeks vajalikud tööriistad on survepesur, samblaeemaldaja, mullafrees ja oksapurustaja

    Kevadine aed hakkab järjest suurema hooga tärkama, juba ootavad ees esimesed suuremad aiatööd. Vaja on ettevalmistada peenramaa, lõigata puud ja põõsad ning riisuda puhtaks muru samblast, umbrohust ja talvistest jääkidest. Lisaks kindlasti pesta puhtaks kasvuhoone ja terrass. Toome välja 4 kasulikku tööriista, mis hõlbustavad töid ning pakuvad lahendusi aiajäätmetele. Mullafrees on asendamatu abiline peenramaa tegemiseks, samblaeemaldajaga saab muru kindlasti naabri omast rohelisema ja tihedama ja survepesuriga pesed puhtaks sillutise, aiaväravad ja fassaadi. Oksapurustajaga peenestad ära kõik kevadisest lõikustööst tekkinud aiajäätmed ja oksad.

  2. Kõik küsimused ja vastused uue EVO seeria robotniiduki kohta

    Sinu muru peremees, kui aed on kuni 5000 ruutu! Niidab ära kõige keerukamad pinnad ja ronib üles ka järskudest tõusudest. Ketaslõikesüsteem, mõlemas suunas kolme vabalt pöörleva lõiketeraga saavutatakse puhas lõikemuster ja muru multšeerimine, mis omakorda on väetis muru jaoks. Ultraheliandurid kontrollivad kiirust ja aitavad manööverdada. EVO seeria robotniidukit saab igal ajal juhtida kasutades Eesti keelset rakendust MY iMOW® kas Bluetoothi, Wi-Fi või mobiilside kaudu.

  3. Milline peab olema kaitseriietus mootorsaega töötamisel?

    Ohutuks töötamiseks kettsaagidega on kohustuslik kanda kvaliteetset kaitseriietust ja turvavarustust. Kaitseriietus peab olema sobiv suuruselt ja peab pakkuma ka mugavust ja liikumisvabadust. Ka muu turvavarustus on oluline, et töö sujuks!

  4. 3 kõige olulisemat asja aia- ja metsatehnika hoolduses

    Esmalt mis asi on hooldus? Hooldus on seadme hea tööseisukorra säilitamise protsess, vältimaks ootamatuid tööseisakuid ning suuri ja kulukaid remonte ning muidugi tagamaks seadme pikk eluiga.

    Mis erinevate seadmete hoolduse käigus üle kontrollitakse ning mis on hoolduse kolm olulist punkti? Sellest järgnev blogiartikkel kõnelebki. 

  5. STIHLi hoolduskampaania on alanud!

    STIHL teeb seda jälle, aasta oodatuim kampaania on taas käima läinud. Vahet pole kas tegu aia- või metsatehnikaga, kampaaniast osa saama on oodatud kõik STIHLi kasutajad. Loe täpsemalt kampaaniast meie blogist!

  6. Kuidas valida lehepuhurit?

    Lehepuhur on hea abimees nii suurte kui ka väikeste pindade koristuseks. Kuna puhurite valik on lai ja lisaks bensiinimootoritega puhuritele on kasutusel ka akupuhurid, siis aitame valimisele kaasa ning loome selgust milliseid töid puhuriga teha saab ja millisteks töödeks millist puhurit valida.

  7. Kuidas valida murutraktorit?

    Millest lähtuda valimisel, kas on see niidukvaliteet ja traktori võimekus, kasutajamugavus, turvalisus? Või hoopiski kõik need kolm koos! STIHLi tootevalikus on kolm murutraktorit ja neil kõigil omad tehnilised lahendused. Mis on sünkroonniidutekk ja kuidas see töötab? Vaatame üle ja räägime kõigest täpsemalt!

  8. Muru niitmine - soovitused, mida iga aia omanik peaks teadma

    Muru niitmine on võtmetähtsusega tegevus, et saavutada lopsakas ja pehme muru. Iga aia omaniku unistus on külluslik murumaa, millel on pehme kõndida ja kaunis terrassilt nautida. Seda aga ei saavuta niisama, seetõttu jagame sinuga soovitusi, mida pidada meeles muru niitmisel. Muru niitmine on küll kunst, aga mitte midagi keerulist!

  9. Muruõhutamine ja samblaeemaldamine – miks see on vajalik?

    Mis on vahe on muruõhutamisel ning samblaeemaldamisel? Miks sammaldumine tekib ja kas selle vastu on vaja üldse võidelda? Mis tuleks teha juba nüüd kevadel, et suvel nautida rohelist tihedat muru? 

    Sellest kõigest järgnev postitus räägibki!

  10. Kasvuhoone kevadine ettevalmistus ja taimede ettekasvatus.

    Käes on seemnete mulda paneku aeg ja algab taimede ettekasvatus. Selleks aga et varakevadel mulda pandud seemned sirguksid ilusateks taimedeks ja kasvuhoones hästi kasvaksid on vaja tehakorralik eeltöö. Õpetussõnu jagab Räpina Aianduskooli õpetaja Tairi Kruusma

  11. Noor aednik Andra Hallaste aitab teistelgi unistusi ellu viia

    STIHL'i välja pandud stipendium Räpina Aianduskooli õpilasele läks seekord lõpukursusel õppivale Andra Hallastele, kes plaanib seda kasutada lausa kahe üsna eripalgelise aiandusfirma loomiseks. Intervjuu tegi Mari Kartau.

  12. Kevadine muruniidukite hoolduskampaania!

    Esimene kevadkuu on käes! Aeg on üle vaadata oma aiatehnika ning see korda seada. Kevad saabub õuele alati ootamatult..

  13. Haiguste ja kahjurite rünnak aias

    Haiguste ja kahjurite rünnakut aias on praktiliselt võimatu ette prognoosida, seega hooaja alguses tuleb valmis olla kõigeks! Iga aasta on omanäoline ja erineb suuresti möödunust. Kahjustajate esinemine aias sõltu ilmastikust - kui suvi on vihmane, nakatuvad õunapuud ja pirnipuud suurema tõenäosusega kärntõppe. Kuuma ja niiske suve korral kattuvad maasikad kergemini hahkhallitusega. 2021. aasta hooaeg oli eriline lehetäide rohkuse poolest, see võib mõju avaldada algavalgi kasvuperioodil, sest lehetäide mune jäi sellevõrra rohkem taimedele talvituma. Näpunäiteid jagab Räpina Aianduskooli õppemajandi juht Urmas Roht.

  14. Akuvõsalõikur FSA 135 PRO kasutajakogemus

    Akuvõsakas on oluliselt võimekam tööriist ja teeb tööd märksa paremini, kui esimene mulje ja eelarvamused lubasid. Esimene kohtumine selle riistapuuga oli veidi segadusttekitav. Võsakaga käis kaasas tohutu hulk kotte, karpe, rihmu ja voolikuid. Võttis aega, et neist kõigist sotti saada, aga lõpuks toimis kõik nii nagu pidi! Kasutajakogemusi jagas hobimetsaomanik Mari Kartau.

  15. Näiteid kodustest mootorsae hoolduse vigadest

    Profikeskuse hooldusspetsialist Andres Tretjakov on oma töös kokku puutunud igasuguste huvitavate lahendustega. Siin mõned värvikamad näited, milliseid vigu vältida!

  16. Need viis asja pikendavad Sinu mootorsae eluiga!

    Korraliku mootorsae ostu võiks võtta kui investeeringut. Suur väljaminek peab end igal juhul õigustama. 

    Kuid asjad, millega tööd tehakse ka kuluvad. Seega nõuavad masinad korralikku hoolt, et tööd teha mitmeid aastaid. Profikeskuse hooldusspetsialist Andres Tretjakov annab viis soovitust!

  17. Kuidas riietuda talviseks välitööks?

    Talvel õues töötamine võib olla vägagi nauditav, kui oled selleks hästi ettevalmistunud. 

    Mida arvestada riietumisel? Mis kihte kasutada? 

    Sellest artiklist leiad mõned näpunäited, mida silmas pidada talvisel tööriietusel. 

  18. Saega talvel metsas - nipid ja juhised

    Millele tähelepanu pöörata talvel metsas tööd tehes? Kuidas mõjutavad lumi ja külmakraadid mootorsae tööd? Sellest ja muustki räägib see lühike nipinurk!

  19. Tartu Maraton x STIHL

    STIHLi tootevalikus olev esimene tõeline profi akusaag võimaldab nüüdsest Tartu Maratoni rajameistril Assar Kütil saetööd teha veelgi mugavamalt ja kindlasti ka  keskkonnasäästlikumalt. Parim rajameister töötab parimal suusarajal uusima tehnikaga!

  20. Istehtud kaunikene - jõululatern õue

    Kui sa tahad oma perekonda või sõpru jõulude ajal üllatada, siis miks mitte kinkida neile midagi päris oma kätega tehtut? Äkki just efektne puidust jõululatern! Siin on lühike juhend, kuidas mõne lihtsa sammuga saagida puunotist latern.

Posts loader